Irish Way – Anne Marie Cunningham Dance Academy

Cursuri de dans Bucuresti, Cursuri de dans Sectorul 2, Cursuri de dans Sectorul 3

Scrie review

Anne-Marie Cunningham Dance Academy are sediul central la Salzburg (Austria) este înregistrata în cadrul An Coimisiún le Rincí Gaelacha (Comisia de Dans Irlandez din Dublin), aceasta fiind cea mai mare organizatie de acest gen din Europa, influenta în întreaga lume a dansului irlandez. Academia este, de asemeni, înscrisa si în RTME (Registered Teachers Mainland Europe), organizatie-ramura a An-Com ce cuprinde profesorii din întreaga Europa Continentala.

Pentru ca Anne-Marie detine gradul de TCRG (Teagascóir Choimisiúin le Rinci Gaelacha, versiunea Gaelic pentru Commission Certified Irish Dance Teacher), este posibila participarea cursantilor AMC Dance la competitiile desfasurate sub egida An-Com.

Ramura A.M.C Dance Bucuresti vine în întampinarea dorintei de a fonda o traditie irlandeza într-una dintre cele mai îndepartate tari unde au calcat celtii vreodata. Scoala se afla la al treilea sezon de cursuri.

 

Dansurile predate

De-a lungul cursului, instructorii te vor supraveghea indeaproape si te vor ghida spre obtinerea principalelor elemente cu care-ti vei cladi intr-adevar statutul de dansator. La primul tau curs vei invata elemente de baza: pozitia picioarelor, a trunchiului, a capului si a mainilor, diferenta intre soft shoes si hard shoes si primele elemente de irish – skip 23s, jump 23s si sevens.

Pe masura ce vei avansa, vei invata primele tale solo-uri: reel-ul, light jig-ul, slip jig-ul, single jig-ul, pentru ca mai apoi sa avansezi la modulul de hard shoes, atunci cand instructorul tau va considera ca esti pregatit.

Pentru majoritatea invataceilor, aceasta trecere este semn de „maturizare” si ocazie de bucurie. In hard shoes vei invata heavy jig-ul si hornpipe-ul de beginners, urmand sa treci la heavy reel atunci cand vom sti ca este timpul. Fiecare dansator va trece in ritmul sau prin fiecare tip de dans si element de tehnica.

Nivelurile de dans prin care fiecare dansator de Irish trece, conform standardelor An Com sunt: beginners, primary, intermediate, open si open championship. Avansarea in nivel presupune nu numai trecerea la muzica mai lenta, ci si la pasi din ce in ce mai complecsi si mai numerosi. De aceea, din cand in cand, vei vedea ca la curs vei lucra cot la cot cu dansatori mai avansati la elemente de tehnica aflate la pragul dintre doua niveluri, pentru a te pregati pentru viitoarele trepte pe care le vei urca. Trecerea de la un nivel la altul se face numai la indicatiile instructorului, iar pentru dansatorul care alege sa participe la feiseanna (pluralul in Irish Gaelic pentru competitie de dans irlandez), aceasta trecere la urmatorul nivel ii va fi recunoscuta in mod oficial prin castigarea de medalii.

In paralel cu lucrul la dansurile de solo propriu zise, alaturi de ocazionalele dansuri de societate si de coregrafiile cursantilor pentru anumite serbari sau reprezentatii ale scolii, vei fi asistat si in exercitii de tehnica, de ritm si de mobilitate, cat si de simt al scenei, alaturi de alti dansatori. Tehnica este la fel de importanta ca si dansul propriu-zis, pentru ca tehnica va face diferenta dintre tine si amatori.

 

Tarife

60 – 120 RON / luna, in functie de pachetul de cursuri ales

 

Instructori

Pe langa workshop-urile periodice cu Anne Marie Cunningham, cursurile saptamanale sunt sustinute de dansatori instruiti de însasi Anne-Marie, participanti la numeroase workshopuri, competitii si spectacole de dans irlandez atat în Romania, cat si în alte tari europene.

Stefania Tamasan, Sorin Sighinas, Ana Gaman si Sanziana Socol sunt castigatorii a numeroase medalii si trofee la concursurile de dans irlandez din Europa. Telul lor este sa trezeasca pasiunea pentru dansul irlandez la o parte cat mai mare din publicul roman, sa dezvolte capacitatile unice ale fiecarui dansator, si sa-l conduca pe fiecare la nivelul de performanta pe care si-l doreste.

 

7.015 views

Review-uri (0)

Stiri
Din acelasi oras