Ce-i ofera dansul copilului tau

Scoli dans \ Blog \ Ce-i ofera dansul copilului tau

Daca simtiti ca aveti nevoie de o schimbare in viata dumneavoastra, atunci trebuie sa stiti ca, fara urma de indoiala, cursurile de dans sunt solutia pe care o asteptati. Chiar daca nici dumneavoastra nu v-ar dauna, ne referim, aici, in principiu la copiii dumneavoastra.

Avatajele inscrierii micutilor dumneavoastra la un curs de dans sunt imense si este nevoie sa fiti informat in ceea ce priveste minunea de a fi prezent la un curs de dans. Am dori sa va impartasim aici, 15 dintre beneficiile dansului, dar si ale educatiei prin dans, dupa cum vi le vom enumera mai jos. Acestea sunt doar 15 dintre raspunsurile pe care dumneavoastra le puteti afla la intrebarea: De ce sa alegem dansul? Ei bine, iata de ce:

 1) Educatia prin dans ajuta la dezvoltarea inteligentei kinestezice, iar cursurile de dans vor ajuta enorm in acest sens cu conditia ca ele sa fie realizate regulat.

2) Educatia prin dans creaza si oportunitati pentru o auto-exprimare mai coerenta si o mai buna comunicare in cadrul constrangerilor impuse de mediu corpului. Mai mult, cursurile de dans ne fac mai creativi si mai sociabili. Prin dans vom invata sa comunicam mai bine si mai eficient.

3) Dansul, fie cel reprezentativ, tematic, sau abstract, este un depozit de civilizatie care se schimba odata cu timpul, este o busola care masoara efectiv o parte din nevoile culturale ale societatii. Tocmai de aceea, practicarea lui este indispendabila.

4) Educatia prin dans ne invata multe dintre valorile si abilitatile de creativitate, rezolvarea problemelor, asumarea riscurilor, realizarea unor judecati in lipsa unor norme, și mai mult, dezvoltarea unor capacitati de gandire.

 5) Dansul ofera o oportunitate pentru elevi de a recunoaste ca exista mai multe solutii la aceste probleme.

6) Studiul dansului favorizeaza capacitatea unui individ de a realiza o mai buna comunicare non-verbala interpersonala.

7) Educatia prin dans ofera si o baza solida prin care se pot analiza si realiza judecati informate cu privire la unele imagini corporale.

8) Invatarea dansurilor din alte culturi ii ajută pe elevi sa dezvolte o intelegere si un respect pentru acestea.

9) Prin stimularea tuturor simturilor, dansul merge dincolo de limbajul verbal in angajarea dansatorilor si promovarea dezvoltarii unor fiinte multisenzoriale.

10) Dansul oferă optiuni alternative pentru tot soiul de activitati distructive intr-o lume care este imprevizibila si nesigura pentru copii.

11) Aceasta educatie prin dans pregateste oamenii pentru o cariera in dans si alte domenii inrudite cu acesta.

12) Dansul imbunatateste calitatea vietii a unui individ.

13) Participarea la evenimentele pe care dansul le aduce comunitatii sociale este un beneficiu chiar si din punct de vedere economic.

14) Educatia prin dans ajuta elevii sa dezvolte aptitudini fizice, sa-si aprecieze corpul mai mult si mai bine, si ii ajuta sa realizeze nevoia preocuparii pentru practicile de sanatate, dar si in ceea ce priveste abordarile eficiente de management al stresului.

15) Educatia prin dans contribuie la indeplinirea multor obiective de natura fizica si mentala pe care orice parinte le doreste pentru copiii sai.

Data articol: decembrie 6, 2013