Cum te ajuta dansul sa fii sanatos la orice varsta

Scoli dans \ Blog \ Cum te ajuta dansul sa fii sanatos la orice varsta

Sa facem loc cursurilor de dans in vietile noastre la orice varsta. Este foarte important sa facem din aceasta activitate o rutina zilnica, sa ne obisnuim ca in fiecare zi care trece sa lasam dansul sa ne surprinda, sa ne bucuram de prezenta lui in vietile noastre si de multele beneficii pe care acesta le aduce in vietile noastre.

Dansul este o forma placuta, sociala de a realiza exercitii fizice, care este foarte benefica pentru persoanele in varsta, in special. Cursurile regulate de dans ii ajuta pe seniorii nostri sa construiasca relații, sa arda calorii, sa-si tonifice masa musculara și sa-si  imbunatateasca starea cardiovasculara. Ideea de a-si aminti pasii de dans exercita si chiar imbunatateste abilitatile de memorie ale acestora.

 Sa ne imbunatatim activitatea cardiovasculara…

Persoanele mai in varsta ar putea reduce exercitiile pe care acestia le realizeaza din cauza unor dureri normale care vin odata cu varsta. Cu toate acestea, este foarte important sa-si exercite muschiul inimii prin exercitii cardiovasculare. Chiar si tipurile de dansuri mai usoare si care nu necesita atat de mult efort vor  creste activitatea inimii si ii vor oferi acesteia un antrenament bun. De ce sa nu beneficiem atunci de minunile pe care cursurile de dans le aduc in vietile noastre?

Cum ne tonifiem muschii prin dans?

 Muschii incep sa se deterioreze cu inaintarea in varsta, care de multe ori duce la un raport mai mare de grasime corporala. Prin dans, cetatenii in varsta pot să-si lucreze muschii, lucrul acesta ajutându-i să combată efectele varstei. Mai mult decat atat, acestia vor incepe sa aiba si o incredere sporita in ei pentru ca vor vedea ca varsta nu va fi o problema in a-si realiza visele.

Plus beneficiile de natura sociala…

 Pe masura ce copiii cresc si se indeparteaza de cei in varsta, iar partenerii de viata si prietenii dispar si ei din vietile cetatenilor seniori, acestia se vor simti tot mai izolati si singuri. Prin aderarea la un curs de dans, indiferent de ce tip de dans vorbim aici, acestia se pot bucura de compania unor alti dansatori.

Creșterea echilibrului si a controlului

Persoanele in varsta trebuie sa fie atente cu privire la felul in care circula si se misca pentru ca posibilitatea de a cadea si a-si rupe oasele nu este deloc mica la o varsta inaintata. Imbunatatirea echilibrului, care vine prin aceste cursuri de dans ajuta la prevenirea acestei probleme.

Masa osoasa se intareste si ea!

Atat barbatii, cat si femeile incep sa-si piarda din masa osoasa odata cu inaintarea in varsta, ceea ce duce la mai multe oase rupte atunci cand acestia cad intr-o situatie nefericita. Exercitiul prin dans creste masa osoasa, ceea ce este important pentru persoanele in varsta.

Pana si flexibilitatea se imbunatateste

 Un antrenament de dans bun va include stretching, ceea ce poate ajuta persoanele in varsta sa-si creasca flexibilitatea si sa isi reduca durerile musculare. Cursurile de dans vor aduce in vietile seniorilor nostri foarte multe avantaje si le vor face vietile mai usoare si coripurile mai sanatoase, implicit.

Data articol: noiembrie 15, 2013