De ce cursurile de dans sunt pentru orice varsta

Scoli dans \ Blog \ De ce cursurile de dans sunt pentru orice varsta

Ai crede ca dansul si tot ceea ce tine de cursuri de dans este ceva specific tinerilor si ca oamenii mai in varsta nici nu ar vrea sa auda de asa ceva. Ei bine, te inseli profund. Astazi pledam in favoarea cursurilor de dans pentru orice varsta.

Si trebuie sa mai stii ca avem motive intemeiate ca sa te sfatuim sa lasi deoparte buletinul cand iei o astfel de decizie si sa imbratisez zicala ,,niciodata nu e prea tarziu”. Te asiguram de rezultate uimitoare.

Beneficii de natura sociala

Multe persoane in varsta experimenteaza singuratatea sau izolarea și simpla participare la o activitate in care sa cunoasca alti oameni le poate face lumea mai buna, iar ei devin mai fericiti. Prin intermediul cursurilor de dans, acestia au posibilitatea de a interactiona cu ceilalti și de a-si face prieteni la clasă. Nu este neaparat vorba doar despre „a învăța să dansezi”, ci este vorba despre alte aspecte ale cursurilor. Trebuie să fim conștienți de potentialele beneficii sociale si de cele referitoare la sanatate, avantaje pe care simpla participare la aceste cursuri ni le poate oferi. Cel putin unele dintre aceste potentiale avantaje provin din sansa de a interactiona cu altii, lucru posibil prin intermediul dansului.

Multa, multa distractie

O ora de distractie in care oamenii rad, zambesc si se bucură de ceea ce fac este un beneficiu enorm pentru persoanele in varsta. Tuturor ni se poate parea interesant sa invatam lucruri noi, provocatoare si este normal să facem si greșeli in acest proces, dar a putea rade intr-un mediu prietenos si de susținere inseamna ca dansatorii se vor simti mult mai increzatori sa incerce miscari, pasi si dansuri noi. Gasirea acestor modalitati de incurajare reprezinta chiar aspectul distractiv, dar si pozitiv de a invata persoanele in varsta sa danseze.

Cursuri de dans si prietenii frumoase

 Să nu uitam ca prin aceste cursuri de dans, oamenii se pot regasi, pot incepe sa viseze impreuna, pot lega prietenii durabile si sincere de care sa se bucure multi ani. Dragii nostri, un curs de dans poate inseamna o adevarata binecuvantare pentru o viata sociala mai putin bogata. Nu trebuie sa asteptati sa va vina copiii acasa ca sa simtiti ca traiti. Un numar mare de oameni simte la fel ca si dumneavoastra si gandeste asemanator. De ce sa nu gasiti persoanele repsective si sa va bucurati de compania lor? Toate acestea, doar prin dans.

Si ajungem si la sanatate…

 Nu e nici un secret ca odata cu trecerea timpului, sanatatea devine din ce in ce mai subreda, oasele si muschii nostri imbatranesc odata cu noi. Si sportul e greu de practicat de multe ori. Asa ca ce alta modalitate mai grozava de a va mentine in forma daca nu cursurile de dans. Avand muschii mai puternici, postura noastra se va imbunatati, iar posibilitatea de a cadea se va diminua. Tonifierea masei musculare vine odata cu aceste magnifice cursuri de dans pe care trebuie neaparat sa le incercam. Stim cu totii la pensie, timpul este singurul care ne prisoseste. Asa ca sa ne bucuram de viata si sa valsam frumos spre varsta a treia.

Data articol: noiembrie 14, 2013