Top 10 motive pentru a lua cursuri de dans

Scoli dans \ Blog \ Top 10 motive pentru a lua cursuri de dans

De multe ori nu suntem multumiti de propria noastra existenta, cautam ceva nou in fiecare zi si suntem tristi ca ne trece viata aiurea, prea repede, inundata de rutina si fara sa ne bucuram de ea atat de mult precum ne-am dori. Iar o schimbare este prea putin probabila.

In mare parte din cauza locurilor de munca, programului incarcat, copiilor sau a altor multor griji care ne acopera si ne obosesc viata de zi cu zi. Ei, astazi iti facem o propunere in care trebuie sa crezi. Este vorba despre ideea de a lua cursuri de dans o data sau de doua ori pe saptamana, in functie de cum iti permite programul si de cum reusesti sa te organizezi. Iti garantam ca vei incepe din nou sa simti ca traiesti, vei aprecia viata si vei incepe sa sa fii multumit cu existenta ta. Succesul inscrierii la un curs de dans este garantat, iar beenficiile sunt mult mai numeroase decat ti-ai imagina. Astazi ne-am hotarat sa-ti aducem la cunostinta doar 10 dintre motivele pentru care ar trebui sa nu mai stai pe ganduri si sa cauti chiar azi un studio de dans unde sa te eliberezi de povara grijilor cotidiene.

Tot ceea ce inseamna dans este format din 4 elemente: Ritm, Incadrare in timp, Forma si Interpretare. Un curs de dans iti ofera aproape tot ceea ce ai nevoie pentru a fi fericit.

 Ritmul care este o relatie consecventa intre timp, miscare, si distanta. Cum ar fi un ceas care ticaie sau Pamantul care se invarte. Tot ce se  misca la o viteza consistenta produce ritm. Ritmul poate fi invatat!

A te incadra in timp inseamna a-ti imparti timpul intr-un mod coerent. Cum ar fi 2/4 timp, 3/4 ora, 4/4, 3/8 & 6/8. Acest lucru ar fi ca 2/4 timp, militar, 3/4 vals, sau 4/4 baza.

 Forma este modul in care iti utilizezi mainile, trunchiul si capul in timp ce dansezi. Un dansator ar trebui sa-si foloseasca forma pentru a oferi demnitate, caracter si frumusete dansul uilor. De asemenea, atunci cand orice dansator profesinonist isi realizeaza activitatea de dans el are nevoie sa creeze modele pe perdea. Cum ar fi optari pentru figuri, cercuri, linii drepte sau asa mai departe.

In ceea ce priveste interpretarea, fiecare dans trebuie sa aiba o anumita semnificatie. Un dansator ar trebui să combine expresii de pantomimă, gesturi, miscari faciale in functie de tipul de dans care este efectuat, trist, fericit, sexy sau asa mai departe.

 Zece motive pentru a studia dansul si pentru a te inscrie la un curs de dans:

  1. Cursurile de dans iti dezvolta abilitatile de a negocia cu timpul propus, coordonarea si echilibrul (acesti factori sunt importanti in toate activitatile fizice, in special in cele ce privesc sportul!)
  2. Dansul iti dezvolta un corp frumos si armonios.
  3. Dansul dezvolta o apreciere pentru muzica si un gust muzical desavarsit.
  4. Dansul dezvolta increderea in sine.
  5. Dansul este o piata de desfacere pentru a-ti stapani emotile.
  6. Dansul este o realizare artistica desavarsita, o adevarata forma culturala.
  7. Dancing apeleaza la natura vesnica a tineretii.
  8. Prin intermediul cursurilor de dans ti se dezvolta creierul, sistemul nervos si chiar si intreg organismul.
  9. Dansul poate fi un adevarat hobby pentru tot ceea ce inseamna viata si entuziasm
  10. Dansul este distractiv, iar cand practici aceasta activitate, pur si simplu simti ca traiesti.
Data articol: noiembrie 26, 2013