Atelier Intensiv De Feldenkrais – Lola Keraly

iunie 25th, 2012, 3.545 views Comenteaza

În perioada 9 – 12 iulie 2012 coregrafa Lola Keraly revine la Bucureşti pentru a oferi dansatorilor români un nou workshop Feldenkrais. Atelierul face parte din programul de formare profesională în dans, Concentric Movement, program finanţat de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, care oferă posibilitatea de a experimenta şi cerceta unele dintre cele mai importante metode somatice din lumea dansului. Programul se adresează dansatorilor şi persoanelor interesate să dezvolte o mişcare organică şi sănătoasă.

 

MetodaFeldenkrais 

 

“Când știi ce faci, poți să faci ce vrei”. Principiul de bază al metodei Feldenkrais este practic o filosofie de viață, la care se ajunge pe drumul uniunii corp – conștiință. Cursurile colective ale metodei Feldenkrais  – numite Awareness Through Movement – permit persoanelor să-şi clarifice propria imagine a corpului şi să suprapună imaginea corpului trăit cu imaginea corpului obiectivizat. Prin exerciţii de explorare, propuneri de miţcări variate, imaginea corpului urmează un nou curs de dezvoltare, ducând la cunoaşterea conştiinţei corporale, la completarea şi ajustarea imaginii de sine.

Cursurile de Awareness Throgh Movement presupun o explorare structurată de mişcări care includ gânduri, senzaţii, mişcări şi imagini, trecând treptat de la mişcări uşoare spre mişcări mai complexe şi mai diversificate. Scopul principal al metodei Awareness Through Movement este de a declanşa conştiinţa asupra modelelor neuromusculare şi a rigidităţilor şi de a extinde opţiunile de alegere a noi mijloace de mişcare, crescând în acelaşi timp senzitivitatea chinestezică.

 

Lola Keraly a păşit în lumea dansului pe scena dansului clasic, alături de Atty Chadinoff (Paris), studiind apoi timp de doi ani la The Legat School în Anglia. Londra îi permite să descopere mai multe tehnici : Release, Graham, Jose Limon, Matt Matox, Tap Dance. După întoarcerea în Paris, a început să lucreze cu Peter Goss şi José Cazeneuve, Miguel Lopez şi Twyla Tharp. Cunoscându-l pe Bruno Agati, a început o aventură intensă ca interpretă şi coregrafă în compania Why Not, experienţă ce va dura mai mult de zece ani, când Lola Keraly înfiinţează compania T.E.C.K. În plus, este profesoară de dans la Paris, desfăşurând de asemenea stagii în toată Europa în calitate de instructor cu Diplomă de Stat.

Ca dansatoare, Lola Keraly practică Metoda Feldenkrais de mai mult de 20 de ani, fiind pentru ea o sursă constantă de noi descoperiri !

 

Workshop-ul se va derula după cum urmează :

 

In prima parte a cursului, vom experimenta principiile Awareness Through Movement – mișcări ghidate oral, lente și organizate, conducând conștiința participanților spre simțirea schemelor motrice de mișcare,explorând noi modalități de mișcare și integrând opțiuni noi în vocabularul de mișcare. A doua parte:integrarea principiilor explorate și a mișcărilor organice în fraze de mișcare, variații și diagonale. A treia parte: improvizație pe baza temei și a frazei studiate.

 

Informatii:

Cand: 9-12 iulie 2012, 14:00 – 19:00

Unde: Sala de repetitii CNDB – Sala Palatului, intrarea de la Casa de Bilete

 

Contact :

Persoană de contact : Gîrbea Alexandra Ioana

Adresă e-mail : concentricmove@gmail.com

Telefon :  (+04) 0746053059

 

Review-uri (0)

Cele mai noi stiri