Atelier intensiv Flying Low & Passing Through Condus de Mat Voorter

septembrie 9th, 2012, 2.914 views Comenteaza

Programul Concentric Movement continua cu cel de-al treilea si ultim atelier intensiv de dans contemporan care aduce o tehnica noua : Flying Low and Passing Through. Programul este cofinantat de Centrul National al Dansului Bucuresti si propune dansatorilor si persoanelor pasionate de miscare abordari de intelegere si explorare a miscarii. Dupa profesori renumiti pe plan international precum Baris Mihci (Axis Syllabus), Lola Keraly (Feldenkrais) il avem ca invitat pe Mat Voorter, practician al metodei Flying Low and Passing Through. Atelierul se va desfasura pe perioada 17-20 septembrie 2012, intre orele 12 :00 – 19 :00, la Sala Palatului.

Mat Voorter lucreaza alaturi de David Zambrano, predand tehnica Flying Low in scoli internationale, companii si festivaluri (Rosas, P.A.R.T.S., Theaterschool Amsterdam). De asemenea, Mat a performat in numeroase spectacole ale lui Zambrano, dar si in performante de improvizatie. In plus, este unul dintre membrii principali ai companiei ZOO-Thomas Hauert din Bruxelles.

Flying-Low & Passing Through este o tehnica de dans dezvoltata de peste 25 de ani de catre David Zambrano care continua sa evolueze.

Atelierul se va concentra in principal pe relatia dansatorului cu podeaua. Pornind de la modele simple de miscare bazate pe respiratie, viteza si eliberarea energiei prin corp, cursurile se vor baza pe modalitatile de activare a relatiei dintre centrul corpului si articulatii, precum si pe o deplasare mai eficienta spre sol si inapoi mentinand o pozitie corporala centrata.

In prima parte a atelierului vom explora exercitii de Flying Low , iar in cea de-a doua parte vom aprofunda anumite principii ale tehnicii intr-o forma improvizationala.

Participarea la atelier solicita asumarea unei fizicalitati puternice si o buna intelegere a gravitatii.

Taxa de participare: 306 lei

200 lei pentru studenti

Inscrieri si detalii: concentricmove@gmail.com

Review-uri (0)

Cele mai noi stiri