Atelierele Internationale de Balet Clasic – Cluj Napoca, 21 iunie – 28 iulie 2010

aprilie 22nd, 2010, 4.113 views Comenteaza

Ateliere internationale de balet clasic se vor desfasura la Cluj-Napoca in perioada  21 iunie 2010 – 28 iulie 2010 si sunt organizate de Uniunea Dansatorilor si a Coregrafilor Profesionisti din Romania si Liceul de Coregrafie si Arta Dramatica “Octavian Stroia” din Cluj Napoca.

Atelierele  vor fi structurate  dupa cum urmeaza:  Studii baieti, Studii fete, Repertoriu baieti, Repertoriu fete, Pas de deux, Ansamblu, Caracter iar pedagogii care le vor sustine sunt: Simona Noja, Boris Nebyla, Michail Tchoupacov, Regina Zarina, Vasile Solomon, Ovidiu Matei Iancu, Dorin Coseriu.


Poiectul urmăreşte:

1. realizarea unui eveniment cultural-artistic prin care sa aducem in fata tinerilor balerini si viitori dansatori, din tara dar si din strainatate, modele, balerini consacrati pe care sa ii poata considera ca fiind exemple.

2. promovarea tinerelor talente in fata unor personalitati din lumea dansului  cum ar fi : Mikhail Tchoupakov, Regina Zarhina, Dorin Coseriu, Ovidiu Matei Iancu

3. promovarea valorilor nationale cat si internationale in fata tinerelor talente.


In cadrul atelierelor vor fi organizate auditii pentru a obtine un post   o bursa sau o semibursa in cadrul urmatoarelor compani: Opera Nationala Cluj, Opera Maghiara Cluj, Opera Brasov, Opera Timisoara, Opera Iasi


Atelierele se vor incheia cu trei gale sustinute in Cluj, Sibiu si Bucuresti. De asemenea in timpul sederii participantiilor in Romania acestia vor putea sa viziteze castelul Bran, Cetatea Sighisoara, Orasul Sibiu (fosta Capitala Cultural Europeana in Anul 2007), Orasul Alba-Iulia etc.


Inscriere: http://www.workshop.wallartproduction.ro/index_files/Page648.htmPerioada de desfasurare a atelierelor este: 21iun. 28 iul. 2009

Sosirea si cazarea participantilor si a pedagogil;or se va face cel mai tarziu pana in data de 20 iunie ora 22.00Programul Atelierelor Internationale de Balet Clasic:

– ora. 10.00 – studii baieti sala 9

– ora. 10.00 – studii fete sala 8

– ora. 11.45 – pauza

– ora. 12.00 – ansamblu salile 8&9

– ora. 13.30 – pas de deux salile 8&9

– ora. 15.00 – pauza

– ora. 16.30 – dans de character salile 8&9

– ora. 17.45 – pauza

– ora. 18.00 –  repertoriu fete salile 1&2&3

– ora. 18.00 – repertoriu baieti salile 4&5&6


Mentionam ca fiecare dintre pedagogii participanti la ateliere va preda timp de o saptamana cate un criteriu urmand ca in saptamana urmatoare sa predea un alt criteriu. Programul va fi acelasi zilnic timp de 4 saptamani acesta fiind schimbat doar pentru repetitiile la scena care se vor desfasura in preajma galelor. Sambata va fi zi de lucru iar Duminica va fi zi libera.

Review-uri (0)

Cele mai noi stiri