Campionatul de dans I.D.O. 2016 in Romania

februarie 22nd, 2016, 25.816 views 2 comentarii

IDO – International Dance Organization este unul dintre cele mai mari si complexe concursuri de dans care este reprezentata de asociatii, organizatii si federatii de dans din aproximativ 90 de tari si are ca scop principal promovarea tuturor formelor de arta de performanta si dansuri sportive cu exceptia celor standard precum: vals lent, vienez, tango, slow-fox, quick-step, passo-double, samba, rumba, cha-cha, jive.

Romania a devenit membra a Organizatiei de Dans Internationale de la finele anului 2001, iar din 2006 a devenit membru complet fiind reprezentata la nivel de asociatie. In 2007, Romania a obtinut primele licente de arbitrii internationali, iar reprezentantii nationali au fost premiati de nenumarate ori la campionate si cupe mondiale, europene.

campionatul_national_ido

Desfasurarea concursului de dans IDO

Competitia IDO dureaza doua zile in care copiii, juniorii cat si adultii vor concura solo, in cupluri sau in grup, in categorii de break dance, hip hop battles, bachata, salsa, street dance si multe altele.

Modul de desfasurare a concursului

1. Categoriile in care concurentii se vor intrece: show dance, jazz, step, dans acrobatic, balet, dans modern si contemporan, bollywood, mini productie si productie.

2. Dansuri traditionale: etnic – folk, dans oriental, spectacol de dans oriental, oriental folk si flamenco.

3. Forme de participare si reguli privind echipele

4. Divizia de varsta

Fiecare competitor este selectat in functie de anul nasterii si i se determina varsta in functie de calendarul in curs. In cazul categoriilor de cuplu, categoria de varsta este determinata de persoana cea mai in varsta.

Fiecare numar de dans va fi jurizat in functie de performanta si categoria in care se incadreaza.

Juriul va fi format din persoane de specialitate in domeniu si arbitrii internationali precum: vice presedintele IDO Klaus Holbache, directorul aliantei din Marea Britanie Chezan Ansel, Paul Dribbell, Simona Veselinovska membru al asociatei de dans din Macedonia, Ilija Karadakoski, membru al asociatei de dans modern din Macedonia, Diana Neicu si Mariana Mezei.

Inscrierile incep cu data de 1 martie si continua pana pe data de 31 martie. In aceasta perioada sunt asteptati la inscriere concurenti solo cat si scoli de dans pentru a avea ocazia sa reprezinte Romania la campionatele Mondiale si Europene.

Competitia se va desfasura in capitala la Centru sportiv Apolo din Bulevardul Energeticienilor nr. 5, sector 3, Bucuresti in data de 9 si 10 Aprilie 2016.

Concursul se va desfasura in conformitate cu regulamentul International Dance Organization (I.D.O.) si va aduce pe scena un numar mare de dansatori talentati care vor lupta pentru titlu si pentru onoarea de a-si reprezenta tara la un eveniment de amploare. Concursul de dans IDO este organizat in Romania de scoala de dans Stop&Dance.

Review-uri (2)

  1. lussya spune:

    buna,ma intereseaza daca exista taxa de participare/membru dansator,si care este suma la care se ridica aceasta! multumesc! astept un raspuns! iar daca voi mai avea intrebari leate de aceasta competitie nu o sa ezit sa va scriu cate un mail! succes!

Review-uri (2)

Cele mai noi stiri