Celebrul balet national georgian ”Sukhishvili”, in Romania

septembrie 20th, 2011, 4.715 views Comenteaza

Pentru prima data in Romania, baletul georgian ”Sukhishvili” vine la Sala Palatului in data de 16 noiembrie. Vor fi doua ore de spectacol in care publicul va urmari cu rasuflarea taiata dansatori care abia ating pamantul.

Parca zboara si totusi danseaza. In timpul dansului manevreaza sabii si cutite, dar totul este arta. Coregrafia pare gandita pentru oameni care nu au auzit de legea gravitatiei. Este dans traditional georgian: ”Sukhishvili”.

Combinatia de inedita de paradoxuri, amestecul de arta si miscari de razboinici dibaci, coregrafia complexa, ce nu poate fi realizata decat de dansatori cu conditie fizica extrordinara, dar si logevitatea trupei au facut celebru Baletul National Georgian.

– De 66 de ani pe marile scene ale lumii: Albert Hall, The Coliseum, The Metropolitan Opera, Madison Square Garden.

– Prima trupa de dans traditional care a fost acceptata pe scena La Scala din Milano.

– Record mondial: au fost invitati sa danseze pe scena La Scala de 14 ori!

– Au facut inconjurul lumii de 3 ori, au avut peste 10.000 de spectacole in 80 de tari, in fata a 50 de milioane de oameni.

– Peste 600 de costume autentice create special pentru Sukhishvili.

– Turneul balcanic intitulat “Sukhishvili Balkan Tour” ajunge in Grecia, Bulgaria, Romania si Serbia.

Compania de dans „Sukhishvili” este, inca din 1945, vestita pe toate teritoriile lumii.

Baletul National Georgian, fondat de Iliko Sukhishvili si Nino Ramishvili in 1945, este prima companie profesionista de dans din Georgia. In spatele infiintarii baletului national georgian sta povestea de dragoste a celor doi fondatori, care au fost parteneri atat pe scena cat si in viata. Visul a devenit realitate datorita determinarii si iubirii. Viata lor, o aventura a creativitatii, continua sa fie pusa in scena de noi generatii de dansatori.

Povestea lor, dar mai ales munca lor continua sa inspire generatii de dansatori din intreaga lume. Totusi, dansurile concepute de Nino Ramishvili si Iliko Sukhishvili au fost modificate si imbunatatite, gradul de dificultate si de complexitate artistica crescand cu fiecare sezon.

Cele doua ore ale spectacolului “Sukhishvili” vor purta publicul prin povestea unei aventuri in spirit georgian, zugravind toate schimbarile caracteristice existentei acestui popor. Sabiile si cutitele pe care dansatorii le vor folosi in timpul spectacolului sunt lucrate manual, special pentru ei, conform traditiei georgiene.

Baletul “Sukhishvili” prezinta lumii intregi bogata mostenire georgiana si caucaziana. Datorita dansului, muzica si traditia georgiana sunt cunoscute in intreaga lume.

Biletele s-au pus in vanzare in reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti si online pe www.eventim.ro.

 

Review-uri (0)

Cele mai noi stiri