Cine e mai bine sa aleaga scoala de dans: tu sau copilul?

decembrie 16th, 2013, 2.583 views Un comentariu

Atunci cand alegem sa ne inscriem copilul sau copiii la o scoala de dans, trebuie sa fim constienti de mai multe aspecte si sa incercam sa avem o privire de ansamblu asupra intregii situatii. De ce? Ei bine, din varii motive, dar unul dintre cele mai importante este ca nu putem sa controlam viata celuilalt, nici macar pe cea a copiilor nostri. Putem incerca, e adevarat, sa ii ghidam spre ceea ce credem noi ca este benefic pentru ei, insa daca nu simt si ei la fel, sansele de reusita sunt nule.

cursuri-dans-copii-stop-dance

In primul rand, inainte de a-ti inscrie copiii la o scoala de dans, asigura-te ca aceasta activitate va fi pe placul lor, ca ii va incanta sau ca, cel putin, nu va fi o corvoada pentru ei. Astfel, nu ar fi o idee rea ca inainte sa faci marele pas de a contacta o scoala de dans, sa iti inscrii micutii la un curs de dans, pentru a a vedea daca li se potriveste, daca le place si daca intr-adevar va fi un timp petrecut cu placere pe ringul de dans, si nu in stres si tensiune. Cursurile de dans pentru copii sunt si mai ieftine si te vor putea ajuta sa te decizi. De asemenea, copilul  tau va putea aborda aici si mai multe stiluri de dans pentru a vedea care i se potriveste mai bine.

Apoi, un alt aspect esential pe care tu ca parinte va trebui sa il iei in considerare, este timpul copilului tau si personalitatea lui, felul sau de a fi. Exista copii foarte activi, care au nevoie de felurite activitati, simt nevoia de a fi in priza mereu, iar energia lor este debordanta. Insa nu toata lumea este la fel. Exista, fara doar si poate, copii care au nevoie de un numar mai mare de ore de somn, de mai multa odihna si de mai multe ore pentru pregatirea temelor de a doua zi. Ultimul  lucru pe care ti-l doresti este ca fiul/fiica ta sa fie extenuati la sfarsitul fiecarei zile sau sa nu mai dea randamentul necesat la scoala.  Astazi, profesorii dau teme kilometrice de foarte multe ori, iar bietii copii isi petrec ma toata ziua la studiu. Astfel, programul lor de zi cu zi este un element fundamental la care va trebui sa te gandesti inainte de a lua o decizie finala.

E adevarat, dansul este captivant, relaxant si foarte distractiv. Pentru un numar foarte mare de oameni, poate parea alegerea ideala de a petrece cateva ore si de a se deconecta de rutina zilnica si de toate grijile cotidiene. Insa nu pentru toata lumea. Suntem diferiti, si este foarte posibil ca micutul tau sa nu simta si sa nu creada la fel ca tine. Poti incerca sa il convingi, insa nu fi tu cel care ia o hotarare finala. Ofera-i timp de gandire si spatiu si nu-i impune nimic. Lasa-l pe el sa fie cel care alege!

Review-uri (1)

  1. Maria Tomescu spune:

    Felicitari pentru articole,
    La multi ani!

Review-uri (1)

Cele mai noi stiri