CNDB lanseaza prima sesiune de finantare pentru proiecte coregrafice din 2010

martie 2nd, 2010, 3.031 views Comenteaza

Centrul National al Dansului Bucuresti organizeaza, in anul 2010,  doua sesiuni de selectie pentru programele si proiectele coregrafice ce urmeaza sa fie realizate pe parcursul anului current, informeaza un comunicat al institutiei.

Suma totala alocata pentru prima selectie din anul 2010 este de 130.000 lei. Selectia I /2010 se refera numai la programe si proiecte coregrafice care urmeaza sa se desfasoare in perioada 7 mai – 30 octombrie 2010. Termenul limita de depunere/inregistrare a dosarelor pentru selectia I CNDB/2010 este 31 martie 2010, ora 16.00.

Selectiile sunt adresate profesionistilor care activeaza in domeniul dansului contemporan: coregrafi, dansatori, profesori, teoreticieni, critici, operatori culturali, fundatii si asociatii de profil, alte entitati de drept public sau de drept privat cu activitate in domeniul dansului contemporan.

Strategia CNDB pentru anul 2010 are urmatoarele directii si prioritati:

– Incurajarea proiectelor al caror continut si forma iau in considerare contextul social, problematicile si temele relevante pentru societatea contemporana;

– Sprijinirea programelor si proiectelor care au un potential ridicat de expunere, in vederea cresterii vizibilitatii dansului contemporan la nivelul publicului larg (nespecializat) si a dezvoltarii audientei pentru aceasta arta;

– Sprijinirea initiativelor de difuzare a proiectelor coregrafice in afara Bucurestiului si a scenei CNDB;

– Sustinerea cu prioritate a proiectelor care sunt realizate in parteneriat, coproductie sau in alte forme de cooperare, la nivel national si international.

Detalii despre conditiile de participare si documentatia necesara pentru inscriere se gasesc pe site-ul www.cndb.ro, sectiunea ”Concursuri de proiecte”.

Review-uri (0)

Cele mai noi stiri