Concentric Movement – Atelier Intensiv De Axis Syllabus – Frey Faust

aprilie 24th, 2012, 4.476 views Comenteaza

Aviz dansatorilor profesioniști și amatori ! Începând cu data de 16 mai 2012, Bucureștiul găzduiește un nou program de formare profesională în dans contemporan. Programul ConcentricMovement este realizat cu sprijinul CNDB și în parteneriat cu Cartierul De Dans și include trei ateliere intensive  în care se vor experimenta unele dintre cele mai cunoscute și actuale metode somatice din lume

Primul atelier intensiv aduce pentru prima dată în România metoda de cercetare somatică Axis Syllabus, prin însuși întemeietorul acesteia, Frey Faust. Atelierul se va desfășura în perioada 16-19 mai, între orele 12 :00 – 17 :00, la The Ark și se adresează dansatorilor profesioniști, amatorilor cu cunoștințe și tuturor persoanelor interesate să dezvolte o mișcare sănătoasă, organică și complexă.

Mai mult decât o metodă, Axis Syllabus este o disciplină bazată pe cercetarea trans-disciplinară a principiilor fizio-dinamice. Obiectivul principal al acestui sistem pedagogic este de a propune o metodă practică, care să ofere reflexe și răspunsuri logice problemelor de mișcare.

Pornind de la cele mai recente studii științifice, de la biomecanică la fiziologie, fizică și trecând prin sociologie, psihologie și pedagogie, Axis Syllabus este primul sistem care are ca scop diseminarea celor mai actuale principii biomecanice, înțelegerea și aplicarea lor în creația artistică. De la alinierea naturală a articulațiilor până la mecanica respirației, Axis Syllabus conturează o modalitate de  folosire a corpului în conformitate cu capacitățile sale naturale. AS propune studenților calea de a găsi în mod structural soluții la probleme de greutate, masă, și de energie kinetică, ajutându-i să-și aprecieze propriile limite în vederea menținerii siguranței în timpul extinderii aptitudinilor locomotorii.

Frey Faust este întemeietorul metodei Axis Syllabus și autorul cărții cu același nume. Dansator de la vârsta de 8 ani, Frey a lucrat cu unii dintre cei mai buni coregrafi din lume, cum ar fi Merce Cunningham, Nita Little, Ohad Naharin, Meredith Monk, sau Janet Panetta. Ca pedagog, Frey a conștientizat importanța de a transmite nu mișcări coregrafice, ci principii biomecanice și parametri de siguranță. Sistemul său nu constă în a oferi instrumente de mișcare și de exprimare artistică, ci instrucțiuni de utilizare a instrumentului atât de complex și interesant, care este corpul. Datorită metodei sale, Frey Faust a devenit cunoscut în toată lumea, oferind cursuri de Axis Syllabus în cele mai importante centre de dans din lume. De asemenea, Frey este directorul artistic al taberei de vară Nomadic College, organizată de Comunitatea de Cercetare Axis Syllabus în SUA și în Europa.

Cursurile de Axis Syllabus pornesc de la discuții teoretice despre anatomie și biomecanică, continuând cu o cercetare corporală indviduală a fiecărui participant, cercetare asistată și dirijată apoi de către profesor. Se oferă de asemenea un vocabular de mișcare, bazat pe circularitate și pe spiralitatea corpului și pe o dinamică constantă a căderii și ridicării și a deplasării fluide prin întreg spațiul de dans, asigurând un maxim de siguranță corpului.

Participarea la Workshop se face doar pe bază de rezervare.

Pentru detalii și înscrieri ne puteți scrie la adresa concentricmove@gmail.com sau telefona la numărul 0746053059.

www.axissyllabus.com

Review-uri (0)

Cele mai noi stiri