Cursuri de dans pentru copii – incredere in sine si dezoltare armonioasa

noiembrie 5th, 2013, 3.084 views 2 comentarii

Exista o multime de beneficii pe care dansul le ofera copiilor, printre cele mai cunoscute enumerandu-se cresterea flexibilitatii, coordonarii si echilibrului si capatarea unei tinute corecte si elegante. Insa, pe langa beneficiile pe care dansul il are asupra dezvoltarii fizice a copilului, exista o serie de beneficii emotionale care abia acum incep a fi studiate. Cresterea increderii in sine, inlaturarea timiditatii si dezvoltarea abilitatilor de socializare si lucru in echipa sunt doar cateva dintre avantajele pe care le poate aduce frecventarea cursurilor de dans de catre copii.

copii-dans

Dansul creaza mediul ideal in care copiii sa socializeze in mod natural, lectiile de dans ajutandu-i sa isi imbunatateasca abilitatile de comunicare si socializare. La cursurile de dans de la Scoala de Dans Joie de Vivre cei mici sunt incurajati sa interactioneze si sa conlucreze atat in cadrul coregrafiilor de grup, cat si pentru a se ajuta reciproc in memorarea pasilor sau in diferite jocuri ce au ca scop imbunatatirea flexibilitatii si a coordonarii. Aceasta abordare creaza o legatura sociala si emotionala intre cei prezenti la curs, favorizand dezvoltarea de noi prietenii si ajutand la indepartarea fricii de nou pe care multi copilasi timizi o manifesta.

Frecventand cursurile de dans sportiv, increderea in sine a copilului va creste treptat, de la luna la luna. Pentru inceput intregul efort al copilului va fi indreptat spre memorarea pasilor, deprinderea tinutei corecte aferente dansului sportiv si recunoasterea diferitor ritmuri, exercitii ce il ajuta sa isi cunoasca mai bine propriul corp si sa capete incredere in capacitatile pe care le are. Astfel, treptat, copilul devine confortabili in propria piele, fapt ce va avea repercursiuni si asupra altor aspecte ale vietii. Copilul isi va exprima parerile cu facilitate, va da dovada de atitudine pozitiva, fiind mult mai deschis in a-si contura un mod propriu de a se exprima. Si pentru ca socializarea dintre cei mici sa vina in mod natural, grupele de dans pentru copii de la Scoala de Dans Joie de Vivre sunt structurate pe categorii de varsta (4-6 si 6-9 ani).

In luna Noiembrie, la Scoala de Dans Joie de Vivre noi grupe de copii descopera pasiunea pentru dans!

Copii 4-6 ani:

–          9 Noiembrie – Sambata si Duminica intre 10.00 si 11.00 – Joie de Vivre Victoriei (bd. Alexandru Ioan Cuza nr. 39)

Copii 6-9 ani:

–          9 Noiembrie – Sambata si Duminica intre 11.00 si 12.00 – Joie de Vivre Victoriei (bd. Alexandru Ioan Cuza nr. 39)

–          12 Noiembrie – Marti si Joi intre 18.00 si 19.00 – Joie de Vivre Victoriei (bd. Alexandru Ioan Cuza nr. 39)

–          12 Noiembrie – Marti si Joi intre 18.30 si 19.30 – Joie de Vivre Muncii (str. Delea Veche nr. 16-18)

Pentru detalii si inscrieri accesati: http://www.jdvdance.ro/cursuri-de-dans-pentru-copii-grupe-noi/

Review-uri (2)

  1. Sanda spune:

    In tinerete am facut balet 9 ani iar acum merg regulat la sala de fitness , am o fetita de 7 ani si as dori sa o inscriu la cursuri de dans dat fiind ca enumerati beneficiile acestui sport ,am tot vazut ca postati ca faceti grupe noi si nu inteleg de ce …

  2. Alina spune:

    Eu nu am vazut vreodata anunt cu grupe noi de la Mihai Petre ,Phoenix sau Hobbydance , poti incerca cu incredere la acele cluburi de dans ce au sute de copii !!!

Review-uri (2)

Cele mai noi stiri