Cursuri de dans popular, un mod de a purta mai departe traditia

octombrie 11th, 2013, 2.338 views Un comentariu

In cautarea unei activitati pentru timpul liber, careia sa va dedicati cu trup si suflet, v-ati gandit vreodata la ceva atat de particular, precum traditionalele cursuri de  dans popular? Pentru ca repausul in fotoliu ori weekend-urile cu telecomanda in mana in cautarea unor stiri de senzatie nu sunt tocmai maximul recomandat pentru voi si familia voastra.

Auzind tot mai des promovate indemnuri precum ”pentru o viata sanatoasa, faceti miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi”, nu va ganditi ca trebuie neaparat sa vizitati magazinele specializate in echipamente de fitness. In alternativa salilor de gimnastica aerobica sau de culturism, pentru cei mai sentimentali dintre voi, ramane ca alternativa viabila, frecventarea regulata a unor cursuri de dans popular.

cursuri-dans-popular-stop-adn-dance

Dansurile si muzica populara isi au originile in istoria nationala a tarii noastre si apartin in totalitate poporului roman. Caracteristica acestora, spre deosebire de alte arte ”culte”, este ca pot fi executate in egala masura de catre tineri dar si de batrani, de persoanele cu inclinatii muzicale, precum si de cele mai putin ”inzestrate”.

Dansurile populare, practicate in general de persoanele care nu au experienta scolilor de dans, sunt legate de momentele din viata comunitatii sau a regiunii de origine. Dansatorii, atenti la respectarea particularitatii spatiilor in care-si duc traiul, incearca sa se exprime cu ajutorul miscarilor si a pasilor specifici, diferiti de la o zona de provenienta la alta.

Ce se intampla insa acolo unde traditia a fost ”ingropata” in urma proceselor de urbanizare si de modernizare? Ramane totul in grija acelora preocupati cu infiintarea unor cursuri de dans popular, pentru ”salvarea” nemuririi generatiilor, ce dainuie de milenii.

Daca zonele rurale reusesc inca sa pastreze in mare parte traditia si portul popular, in centrele urbane, acestea mai pot fi conservate si transmise mai departe doar cu ajutorul scolilor de arta populara sau al celor de dans. Stop&Dance este o scoala de dans si un exemplu pentru toti cei care doresc sa contribuie la continuarea traditiei poporului nostru.

Mai nou infiintatele cursuri de dans popular sunt destinate celor mici, care inca de la primele ore, reusesc sa se familiarizeze cu pasii, ritmul, cu obiceiurile si mai ales cu bucuria de a se fi nascut pe batranele plaiuri mioritice.

Review-uri (1)

  1. Alice Bartoletti spune:

    Buna ziua
    Sunt interesata sa fac un curs de dans popular (pentru începatori ) în timpul concediului de vara (date aproximative : din 15/07 pâna pe 20/08) ; în Brasov sau Bucuresti.
    Va multumesc pentru informatie si numai bine.
    Alice

Review-uri (1)

Cele mai noi stiri