Dansul ca parte din educatia copilului tau

ianuarie 7th, 2014, 2.453 views Comenteaza

La noi in tara, tot ceea ce inseamna dans si cursuri de dans nu a fost suficient apreciat ca facand parte din educatie. Fata de alte tari de pe glob, dansul nici macar nu face parte dintr-o arie curiculara optionala care se poate alege de catre elevii de gimnaziu sau chiar liceu. Probabil ultimele studii care releva importanta dansului si realele beneficii ale cursurilor de dans in vietile noastre si ale copiilor nostri nu au ajuns inca la aurechile tarisoarei noastre.

cursuri-dans-copii-stop-dance-bucuresti-sala-dans

Si tocmai de aceea, dragi parinti, ne vedem obligati sa alegem o scoala de dans pentru a-i oferi copilului nostru ceea ce isi doreste si viseaza sa faca: sa danseze. Si platim respectivele cursuri de dans pentru ca noi, parinti informati, stim de altfel, ce inseamna un curs de dans pentru sanatatea fizica, emotionala si psihica a micutilor nostri sau poate chiar a adolescentilor nostri.

Iar faptul ca apelam la o scoala de dans nu este neaparat rau (bininteles, cu exceptia elementului financiar). Cursurile fiind platite, copiii nostri beneficiaza de toata atentia din lume, fara urma de indoiala. O scoala de dans serioasa va oferi copilului dumneavoastra exact ceea ce ne dorim cu totii ca acesta sa aiba si sa invete intr-o activitate extracuriculara: ce inseamna miscarea si cat este ea de importanta pentru noi, va invata de asemenea cum sa se integreze intr-un grup si nu in ultimul rand isi va umple timpul liber cu ceva productiv. Copiii dumneavoastra vor avea ocazia sa se cunoasca si sa invete in aceleasi clase cu oameni care au toti acelasi lucru in comun – sa invete miscari de dans si lucruri noi! Distractia este din start asigurata!

Mai mult decat atat, putem spune ca este foarte usor sa demonstram pledoaria noastra in favoarea cursurilor de dans prin urmatoarele afirmatii deosebit de adevarate:

  1. In primul rand, in dans se poate avansa cel mai rapid, dintre toate formele de artă.
  2. In fiecare an, aproape 5 milioane de oameni iau parte la activitati de dans in comunitatile lor.
  3. Intr-un studiu recent condus de Scoala Educatiei Fizice (Physical Education School), s-a demonstrat ca dansul este una dintre cele mai populare activitati, aflandu-se pe locul al doilea (pe locul intai aflandu-se fotbalul).
  4. Invatarea dansurilor din alte culturi ii ajută pe copii sa dezvolte o intelegere si un respect pentru acestea.
  5. Prin stimularea tuturor simturilor, dansul merge dincolo de limbajul verbal in angajarea dansatorilor si promovarea dezvoltarii unor fiinte multisenzoriale.
  6. Cursurile de dans oferă optiuni alternative pentru tot soiul de activitati distructive intr-o lume care este imprevizibila si nesigura pentru copii.
  7. Aceasta educatie prin dans pregateste oamenii pentru o cariera in dans si alte domenii inrudite cu acesta.
  8. Cursurile de dans vor imbunatati calitatea vietii a unui individ.
  9. Inceputul intr-o anume scoala de dans va fi mereu mai dificil. Pana copiii se vor acomoda, pana se vor obisnui cu mediul respctiv. Toata lumea va parea mai buna, iar acest lucru va sadi motivatie in inima copiilor, motivatie pentru a deveni mai buni. 

Review-uri (0)

Cele mai noi stiri