Elwira Duda şi Mihai Petre – Poveste de dragoste româno-poloneză

decembrie 7th, 2010, 4.979 views Comenteaza

Şi-au vorbit prima dată în engleză. Apoi, el a început să înveţe câteva cuvinte în poloneză, dar nu mai ştie exact în ce limbă i-a spus primul ”Te iubesc!”, nici cum a cerut-o de nevastă. Între timp, ea a învăţat limba română şi, de nouă ani încoace, trăiesc o frumoasă poveste de dragoste… Mihai şi Elwira, un ”Love Story” în varianta româno-poloneză!

– Cum v-aţi cunoscut?

Mihai: A fost relativ simplu: amândoi suntem sportivi de performanţă. Prin 2001, îmi căutam o parteneră de dans, nu reuşeam să găsesc pe cineva cu care să fac echipă şi, prin urmare, nu puteam participa la competiţii. Au fost momen­te în care am vrut să renunţ la dans. Însă a apă­rut… Elwira. Şi ea îşi căuta un partener, aşa că am aranjat o întâlnire, la Chişinău – antrenorul ei preda în Republica Moldova. Am mers până aco­lo cu maşina, împreună cu tata. Trei zile am stat în sală, am dansat, am văzut la ce stiluri suntem mai buni şi am decis să ne antrenăm împreună. Pe atunci, comunicam în limba engleză.

– Te-ai îndrăgostit la prima vedere?

Nu. Mi s-a părut o femeie frumoasă, însă nu-mi stătea mie gândul la dragoste pe-atunci. Eram disperat să-mi găsesc o parteneră şi să particip la concursurile de dans. Aşa că am

plecat în Polonia, unde ne-am antrenat câteva luni. Am închiriat un apartament acolo, dar n-aveam nici maşină de spălat nici televizor. Aşa că eu îmi spălam singur rufele, îmi călcam, la capitolul „gătit” improvizam… Apoi, ne-am întors în România.

– Elwira, ţie cum ţi s-a părut Mihai la prima vedere?

Mi-a plăcut foarte mult ca profesionist: ştia exact ce doreşte şi era extrem de disciplinat. Nu ieşea din sală până nu termina tot ce-şi propusese. Ca băr­bat… mai târziu am fost atrasă de el.

– Şi când a început să vă încerce săgeata lui Cupidon?

Mihai: Mai târziu… Nu pot să spun data exactă. Totul s-a petrecut în timp, după ce am început să ne cunoaştem mai bine, să ne descoperim. Cred că amândoi am făcut primul pas, în acelaşi timp.

– Cum „sună” dragostea în limba engleză?

Pentru mine a fost simplu, ba chiar mi-a fost mai uşor să-mi exprim iubirea în engleză… am avut mai mult curaj! Nu mai ştiu în ce limbă am spus primul „Te iubesc!”. Cred că am încercat în poloneză… ştiam câteva cuvinte.

Citeste interviul integral pe Pro TV Magazin

Review-uri (0)

Cele mai noi stiri