O poveste despre street dance

aprilie 28th, 2014, 2.045 views Comenteaza

Poate ca multa lumea are tot soiul de prejudecati in legatura cu tot ceea ce tine de street dance pentru ca este un stil de dans relativ nou modern. Ma refer in special la parintii care se gandesc sa-si inscrii copiii la scoli de dans si trebuie sa aleaga un anume stil. Chiar daca cei mici sau adolescentii, de cele mai multe ori viseaza la acest stil de dans, parintii raman sceptici si se gandesc ca ar fi mult mai productiv pentru copiii lor sa studieze stiluri de dans clasice cum este baletul, valsul sau tangou. Chiar si pana la dansurile latino sunt de acord sa mearga, insa street dance-ul nu li se pare un dans de incredere si suficient de cult pentru micutii lor.

street-dance-poveste

Insa astazi, vreau sa va spun o adevarata poveste de viata schimbata de-a dreptul prin intermediul streetdance-ului. Am cunoscut in timpul unei calatorii obositoare cu trenul o adolescenta a carei poveste de viata m-a urmarit cu tenacitate ani la rand. Fusese diagnosticata cu o maladie cumplita si medicii nu s-au aratat a fi deloc optimisti in prezentarea situatiei sau a sperantei ei de viata. Trei luni! Atat. Dignosticul pus a cazut ca un traznet in viata acestei fete care era plina de viata, de entuziasm si de vise. Ea si intreaga familie erau distrusi. Parea ca inevitabiulul nu poate fi inlocuit. Nicio speranta. Toate visele naruite.

Insa o zi de duminica si un gand bun i-am schimbat viata pur si simplu. Era o zi minunata si plina de sperante cand a urmarit la televizor sfaturile unui medic bio-terapeut prin care se insista asupra schimbarea alimentatiei si impletirea acestui fapt cu o activitate care sa intretina o buna conditie fizica si un psihic bun creat prin meditatie, lucruri care pot salva orice om aflat intr-o situatie medicala extrema.

Aceasta fata a gasit in aceste sfaturi un imbold de a lupta si in urmatoarea saptamana si-a schimbat radical alimentatia devenind vegetariana si consumand multe legume si fructe in stare naturala pentru a castiga energie. A inceput sa practice si exercitii de relaxare si meditatie care au condus-o pe un drum bun.

Dupa trei luni inca era in picioare. Medicii erau sceptici, dar dupa alte trei luni valorile analizei medicale au inceput sa inainteze spre normal. Lupta aceasta acerba a durat un an si jumatate. A invins! Si pentru ca iubea mult sportul a inceput sa activeze intr-o formatie de dansatori amatori care in scurt timp a devenit o formatie de dansatori profesionisti.

Dansul despre care va vorbesc era street dance. Desele turnee, spectacole si antrenamente nu i-au lasat timp sa se mai gandeasca la boala aproape deloc. Se integrase in aceasta echipa ca intr-o familie si isi imparteau si grijile si bucuriile, gasindu-si implinirea in actul de cultura care a ajutat-o sa isi depaseasca orice teama. Integrarea acestei fete in aceasta formatie de dansatori profesionisti, fericirea care i se oglindea pe chip si lupta pe care o castigase mi-au servit ca exemplu mie si multor altora carora le-am impartasit-o.

Si priviti, dragi cititori, cum un stil de viata pe care il iubim si il simtim cu toti porii nostri ne poate vindeca de boli trupesti si sufletesti, ne poate schimba viata si ne poate face mai fericiti…

Review-uri (0)

Cele mai noi stiri