PORTRET/ Cosmin Creţu a dus sute de copii în lumea dansului

iulie 23rd, 2010, 3.574 views Comenteaza

Refuzat de unele trupe care nu-l găseau suficient de „chipeş“, Cosmin şi-a făcut propria formaţie, Dance Factory, cu care a rupt gura multor jurii din România.

Mişcările incredibile ale lui Michael Jackson l-au fascinat din fragedă copilărie. A început să-i imite dansul, ajutat fiind şi de „o pereche de papuci care alunecau“.

A urcat prima oară pe scenă în primul an de gimanziu, când şi-a înfiinţat şi prima trupa de dans, Splendid. Tot atunci a avut parte şi de primele peripeţii. „Era primăvară, iar eu nu aveam adidaşi, aşa că mi-am tăiat insuletele pe care le-am transformat în pantofi, iar la preselecţie mi-au ieşit din picior. Nici pantalonii, care erau cu vreo două numere mai mari, nu era ai mei, fiind împrumutaţi de la un prieten. Arătam tare caraghios“, îşi aminteşte  Cosmin Creţu.Fabrica de dans

În urmă cu doi ani a decis să facă pasul spre profesioşti. A înfiinţat o şcoală de dans şi trupa Dance factory. „Am început să predau cursuri de dans, dar şi să dansez profesionist. Odată cu înfiinţarea trupei am început să mă implic mai mult, să fac coregrafiile sau să iau unele decizii vizavi de activitatea trupei“, a spus Cosmin.

Preferă street-dance-ul pentru că nu are standarde bine definite. „Pur şi simplu te mişti pe ritmurile muzicii“, explică Cosmin. Elevii săi însă de la copii de grădiniţă până la tineri în ultimii ani de liceu, învaţă de la dansul modern sau cel irlandez, până la cel popular românesc. Talentul şi profesionalismul de care au dat dovadă le-au adus zeci de premii la festivalurile şi concursurile unde au participat.


A refuzat să danseze dezbrăcat

Componenţa trupei Dance Factory a suferit numeroase modificări pentru că mulţi dintre membri ori au plecat la facultăţi, ori au plecat în alte oraşe unde dansează cu alte trupe. „Am elevi care au câştigat castinguri în alte orşe. Unul dintre ei face acum parte din trupa lui Marius Nedelcu, fost component al formaţiei Accent, un alt elev al meu dansează acum pentru Lora (ex – Wasaby), unul face parte din trupa de dans a formaţiei The Sky, din Iaşi, iar un altul este acum în Cipru, unde face dans aerobic“, precizat Cosmin Creţu.

Tânărul coregraf spune că a participat şi el la mai multe castinguri, însă de multe ori a fost refuzat „din cauza înălţimii sau pentru că nu arătam foarte bine“. Unele oferte le-a refuzat fie pentru că nu a avut „inimă“ să plece din Vaslui, fie pentru că trebuia să danseze mai mult dezbrăcat. „În showbiz se pune foarte mult accentul pe imagine, nu pe produsul artistic sau pe talent“, a conchis Cosmin.

Citeste continuarea pe Adevarul.ro

Review-uri (0)

Cele mai noi stiri