Revolve Dance Festival

mai 25th, 2017, 551 views Comenteaza

18-25 iunie 2017, Palatul Universul, Bucuresti

Revolve Dance Festival, primul eveniment din Romania ce lanseaza oportunitatea de a crea un hub international de workshop-uri coregrafice, adresat atat tinerilor dansatori profesionisti cat si profesorilor din domeniul baletului si dansului contemporan, se va desfasura in perioada 18 – 25 iunie 2017, in capitala, sub indrumarea a doi dintre cei mai renumiti profesori internationali de balet profesionist din Rusia, precum, si a numeroși invitati speciali, profesori, coregrafi si dansatori de notorietate din Romania si Franta.

Evenimentul, organizat de ASIS MAPAMOND, produs de REVOLVER si HOMEMADE Stuff, se adreseaza atat publicului tanar cu varsta cuprinsa intre 10 si 19+ ani, ce imbrațiseaza dansul ca o viitoare profesie, elevi ai scolilor de dans din Romania si din tarile invecinate, precum Bulgaria si Moldova, cat si profesorilor acestora. Pentru cadrele didactice, reprezinta o sansa in plus de a se alinia la standardele de predare ale scolilor renumite, cu metode de lucru acreditate in intreaga lume, faimoase pentru rezultatele ce au revolutionat, la vremea lor, lumea baletului sau dansului contemporan. Astfel, profesorii au sansa de a aprofunda noi tehnici si de a obtine o diploma de recunoastere din partea marilor maestri internationali.

Misiunea organizatorilor este aceea de a sustine, promova si dezvolta arta coregrafica, de a identifica si sprijini talentele autentice nascute pentru dans. Revolve Dance Festival este, asadar, mai mult decat un festival, este un mediu in care tinerii vad si sunt vazuti, in care au oportunitatea de a intalni personalitatati mondiale ale dansului, de a lucra cu acestea si de a fi evaluati de acestea.

Revolve Dance Festival este un eveniment prioritar si promite sa devina un eveniment anual cu traditie, un stimul eficient in pregatirea si perfectionarea tinerelor valori nationale si a profesorilor scolilor atat din Romania cat si din tarile Europei de Est. Intre luna iunie, iubitorii de arta coregrafica vor avea acces facil la cursuri sustinute de nume importante ale prestigioasei Academii de Balet Vaganova, cea mai veche scoala de balet din Rusia. Practic, valorile care au creat renume scolior, ce au format si revolutionat baletul si dansul modern, devin misiunea Revolve Dance Festival, capatand contur numai prin intermediul maestrilor ce le reprezinta in acest festival. ASIS MAPAMOND isi propune ca in fiecare an, la fiecare editie, sa invite astfel de nume valoroase care sa contribuie la o educatie de elita a tinerilor dansatori, care sa devina, la randul lor, o sursa de inspiratie pentru ceilalti, formand astfel generatii valoroase de dansatori si un renume al Scolii Romanesti de Dans, oriunde in lume.

La editia din acest an, mari maestri in domeniu, s-au alaturat initiativei organizatorilor: ANASTASIA DUNETS si STANISLAV BELYAEVSKY, profesori internationali invitati, specializati in pedagogie la cea mai importanta scoala de balet din lume, Agrippina Vaganova din Sankt Petersburg, cel mai valoros dansator si coregraf roman al ultimelor decenii, Gigi Caciuleanu, Pascal Allio (profesor si coregraf in cadrul Studioului National de Dans Contemporan din Paris), Corina Dumitrescu (prim-balerina a Operei Nationale Romane Bucuresti), Ioana Marchidan si Arcadie Rusu (coregrafii si fondatorii Centrului Independent Coregrafic LINOTIP).

Cursurile se vor de desfasura in perioada 19 – 25 iunie si vor fi gazduite de Palatul Universul (Strada Actor Ion Brezoianu nr.23 – 25), o locatie modernizata, amplasata in centrul Bucurestiului, ce va pune la dispozitia participantilor, 3 sali de dans care vor functiona in paralel, doua dintre acestea fiind Linotip Dance si Apollo 111.

Cele sapte zile de pregatire intensa, de creatie si de descoperire, se vor incheia cu emotia unui spectacol de gala, in cadrul caruia vor evolua cursantii Revolve Dance Festival, alaturi de dansatori consacrati.

Inscrierile sunt deschise in perioada 19.05.2017 – 17.06.2017.

Pentru mai multe detalii privind regulamentul si conditiile de participare, persoanele interesate sunt rugate sa acceseze website-ul festivalului www.revolvedance.ro sau pagina de Facebook Revolve Dance. Pagina Event: https://www.facebook.com/events/274410042968883/

Review-uri (0)

Cele mai noi stiri