Şcoala de samba Beija-Flor, noua campioană a Carnavalului de la Rio

martie 10th, 2011, 3.205 views Comenteaza

Şcoala de samba Beija-Flor a fost consacrată miercuri „campioana” Carnavalului de la Rio de Janeiro cu o defilare care l-a omagiat pe cântăreţul şi compozitorul Roberto Carlos, „regele” spectacolelor braziliene de varietăţi în ultimii 50 de ani. 

Într-un verdict aşteptat cu nerăbdare în tot oraşul, cei 50 de juraţi au recompensat astfel pentru a 13-a oară această şcoală de samba, ale cărei culori sunt culori bleu şi alb, originară din Nilopolis, localitate suburbană defavorizată din nordul marelui Rio.

După anunţarea rezultatului, suporterii fericitei învingătoare l-au salutat cu o explozie de entuziasm la sediul şcolii demarând o sărbătorire care va dura toată noaptea.

Beija-Flor, cu cei 4.000 de dansatori ai săi şi carele sale alegorice uriaşe, a încheiat marţi, în zori, cea de a doua noapte a concursului şcolilor de samba ridicând în picioare de entuziasm cei 70.000 de spectatori de pe Sambodrom. Spectatorii l-au ovaţionat pe idolul lor Roberto Carlos, care participa la defilare pe ultimul car şi a salutat mulţimea în cele 82 de minute în care şcoala a parcurs bulevardul de 700 m al Sambodromului, flancat de tribune.

Sursa: Agerpres

Review-uri (0)

Cele mai noi stiri